Siurana de Prades

Una parella de Siurana deixarà de pagar els impostos a l'Estat i els ingressarà a l'Agència Tributària Catalana

A Siurana, al Priorat, els propietaris d'un restaurant s'han declarat insubmisos fiscals. Han decidit no pagar més impostos a l'estat espanyol per les seves activitats econòmiques i dipositar els diners a l'Agència Tributària Catalana. Deixen, doncs, en mans de la Generalitat el destí que s'hagi de donar a aquests diners.

RedaccióActualitzat
Aquesta parella, que també són ramaders, consideren que els tributs que paguen no reverteixen a Catalunya i per això han decidit començar una rebel·lió fiscal.

A l'abril, quan els toqui pagar l'IVA, dipositaran els diners a l'Agència Tributària Catalana, i deixaran així en mans de la Generalitat el destí d'aquests diners.

Actualment, l'Agència Tributària Catalana només tramita el 5% dels impostos.

La parella compta amb el suport de diferents associacions i s'ha creat una web amb l'eslògan "Diem prou", que ja ha recollit 4.000 signatures.

Aquests "insubmisos fiscals" són conscients del risc que corren, però consideren necessària la rebel·lió fiscal. Andreu Bartolomé treu importància al seu gest tot assegurant que "el risc que nosaltres puguem perdre, en un cas hipotètic, les nostres propietats és una misèria en comparació amb el risc del 40% de joves que se'n van a l'estranger, el risc del 20% d'atur, el risc del 25% de pobresa, el risc de gent que s'està quedant sense vivenda".

Bartolomé i la seva parella, Maria Casademunt, han anunciat la seva intenció mitjançant un burofax enviat al Palau de la Generalitat. També han tramès cartes explicant la seva postura a l'ONU, la Unió Europea, les conselleries de Justícia i d'Economia i al president de la Generalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut