Imatge d'arxiu d'una escola. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una escola. (Foto: ACN)
Barcelona

CCOO contradiu la Generalitat i denuncia la supressió de 355 places de docents

El sindicat CCOO denuncia que la plantilla de mestres i professors no s'ha mantingut, sinó que s'ha retallat en 355 places. I ha presentat dades oficials, per provar el que ja intuïen des de fa mesos. Comissions Obreres critica també que el pressupost destinat a Educació aquest any sigui de 280 milions menys que el de l'any passat. Ho veu "injust" i demana a Mas que el retiri i en pressenti un de nou.

RedaccióActualitzat
CCOO contradiu la Generalitat i assegura que la plantilla de mestres i professors de Catalunya no s'ha mantingut, com sosté el govern català, sinó que s'ha reduït en 355 places. El sindicat, que des de fa temps sospitava que es produirien aquestes xifres, n'ha presentat ara dades oficials, extretes del DOGC, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

El sindicat també denuncia que, amb el pressupost previst per Ensenyament per aquest any, pràcticament desapareixeran les beques i lamenten la retallada. CCOO retreu a la Generalitat que si hagués mantingut l'impost de successions, es podrien estalviar més diners dels que s'estalvien en ensenyament.

La secretària de la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, Montse Ros, calcula que, tenint en compte l'estalvi de 306 milions d'euros que es pretén aplicar, cada docent podria deixar de percebre la quantitat de 2.000 euros nets anuals.

Anar al contingut