València

El jutge ja pot requerir el jurat del "cas dels vestits", que encara delibera

El jurat popular que ha d'emetre un veredicte sobre si considera culpables o innocents de suborn passiu l'expresident valencià Francisco Camps i el diputat del PP Ricardo Costa està deliberant per tercer dia consecutiu. A partir d'aquest dimecres a la tarda, però, el jutge Juan Climent, pot requerir els seus membres i preguntar-los els seus dubtes sobre el procés o l'objecte del veredicte. Si els requereix tres vegades i no hi ha acord, la llei marca que s'ha de dissoldre el jurat i convocar un nou judici.

RedaccióActualitzat
El jurat popular del "cas dels vestits" encara delibera, però a partir d'aquest dimecres a la tarda, transcorregudes 48 hores, el jutge Juan Climent pot requerir-los i preguntar-los quins dubtes tenen sobre l'objecte del veredicte. Si els convoca tres vegades i el jurat no té un acord cap d'aquestes vegades, la llei del jurat obliga a dissoldre'l i repetir el judici.

Tot i que la llei preveu que el jutge els requereixi, no ha de fer-ho obligatòriament i, de moment, el jurat continua els seus treballs. Han de contestar un qüestionari de 21 preguntes, sense contradiccions, que inclou fets provats favorables als acusats i fets desfavorables. Una vegada que han respost, aborden la culpabilitat o innocència. Es necessiten 5 vots dels 9 membres del jurat per declarar-los innocents i 7 per declarar-los culpables del delicte de suborn passiu de què se'ls acusa.

Els membres del jurat popular han passat ja dues nits en un hotel cèntric de València, incomunicats i custodiats en tot moment per la policia. Sorprenen, però, algunes coincidències, com per exemple la presència d'un jove militant del PP a la mateixa terrassa que un membre del jurat quan fan un descans per dinar, un jove que no s'ha perdut cap sessió de la vista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut