Barcelona

Mig miler de catalans denuncien l'FBI pel tancament de Megaupload

Més de cinc-cents afectats catalans han anunciat una demanda conjunta contra l'FBI pel tancament de la web de descàrregues Megaupload. Els demandants argumenten que empreses i particulars han perdut milers de dades i arxius privats. Consideren que l'administració nord-americana pot haver incorregut en una apropiació indeguda de dades privades.

RedaccióActualitzat
La demanda conjunta que presentaran contra l'actuació de l'FBI pel tancament de Megaupload la presentaran 1.200 afectats de tot Espanya, la majoria dels quals catalans.

La denúncia la vehicula el partit polític Pirates de Catalunya contra el govern nord-americà per l'apropiació indeguda de dades privades.

Un dels afectas que demandarà, Aaron Jiménez, de prodigitalweb, apunta que la seva empresa pagava 7 euros al mes a Megaupload per penjar-hi arxius de disseny gràfic, documents, presentacions, dossiers de clients o arxius de codi font de webs. Ara ho ha perdut tot.

Aquest afectat explica que va escollir Megaupload perquè era fàcil i funcionava molt bé. Des de dilluns estan fent inventari i revisant ordinadors per veure quins arxius, encara que desactualitzats, es poden readaptar. De moment, calculen que han perdut uns 5.000 euros en feina feta.

Amb tot, han decidit que revisaran el procés de còpies, però que continuaran allotjant arxius al núvol, encara que buscaran empreses no relacionades amb la pirateria.

Pregunta d'Esquerra Unida al Congrés

Per la seva banda, Esquerra Unida ja ha presentat una pregunta al Congrés dels Diputats sobre la pèrdua de les dades.

Amb 180 milions d'usuaris al món, dos milions i mig a Espanya, es calculen uns 120 milions d'euros en danys i perjudicis. De moment, l'FBI només es responsabilitza d'atendre els usuaris nord-americans de pagament i els de contracte vitalici.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut