Fira de Barcelona acollirà la sisena edició del Mobile World Congress
Foto d'arxiu de la cinquena edició del Mobile World Congress. (Foto: ACN)
Barcelona

El Mobile World Congress escalfa motors amb l'objectiu de redefinir el mòbil

El 27 de febrer el Mobile World Congress tornarà a obrir les seves portes al recinte de la Fira de Barcelona. Aquesta nova edició comptarà amb 1.400 companyies, 106 de les quals seran espanyoles i dins aquest grup, n'hi ha 52 de catalanes. Segons el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, el congrés se centrarà principalment en els executius de tot el món, no només en l'àmbit de les telecomunicacions, sinó també de les empreses que participen en aquesta indústria, com les financeres o de salut.

RedaccióActualitzat
"Redefinint el mòbil" és el lema de l'edició del 2012 del congrés, ja que segons Hoffman, a part dels terminals ara es parla de mobilitat, un concepte que ha d'anar molt més enllà. Hoffman ha destacat que cal fer servir la telefonia mòbil per a casos, com per exemple, que la gent dels països en vies de desenvolupament puguin accedir a informacions mèdiques, i també ha qualificat la mobilitat com a manera de millorar l'eficiència energètica.

Respecte a dades econòmiques, el conseller delegat de GSMA ha afirmat que, d'acord amb una anàlisi feta l'any passat, el Mobile World Congress va generar uns 270 milions d'euros. Tot i que no ha avançat una xifra per aquest any, ha deduït que "si la mostra és més gran, hi haurà més impacte", fet pel qual es podria arribar a superar els 275 milions d'euros. En l'edició anterior  van passar pel recinte 60.000 persones , i l'organització no descarta que enguany se superi la xifra.

Aquesta sisena edició del Mobile World Congress serà la última que se celebrarà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. A partir de l'any que ve, i amb la intenció de créixer més, es traslladarà al recinte de Gran Via. Barcelona té garantida l'organització de l'esdeveniment fins al 2018, segons es va decidir el juliol del 2011. Hoffman ha afirmat: "Barcelona és avui la capital mundial de la telefonia mòbil i ho serà en el futur".
Anar al contingut