Missatge al blog de Twitter anunciant els canvis en la política de continguts.
Els responsables de la xarxa social han anunciat els canvis en la política de continguts a través del seu blog.
Barcelona

Twitter censurarà missatges en alguns països per evitar anar contra les normes o creences d'aquests

Twitter ha anunciat aquest dijous un canvi en la seva política de continguts que permetrà a la xarxa social censurar missatges inadequats a nivell nacional si ho demana una "entitat autoritzada". La companyia californiana justifica la decisió assegurant que, a mesura que s'expandeix internacionalment, es va trobant amb maneres diferents d'entendre la llibertat d'expressió.

RedaccióActualitzat
Fins ara, quan se censurava una piulada desapareixia de tota la xarxa. Ara, segons explica la companyia, les piulades censurades a determinats països, per no contravenir les normes d'aquests, continuaran sent visibles a la resta del món i se n'informarà l'usuari afectat.

És un canvi significatiu en la política de Twitter. Ara fa un any, amb l'inici de les revolucions als països àrabs, en què les xarxes socials van ser una eina determinant, Twitter defensava la llibertat d'expressió i la no-intervenció en els continguts.

Els responsables de la xarxa social, a través del seu blog, expliquen que en alguns països els límits a la llibertat d'expressió són tan diferents a les seves idees que ni tan sols permeten a Twitter existir-hi. Aquesta nova política, en paraules de la companyia, respondria "als esforços continuats per fer que els nostres serveis estiguin disponibles arreu".

També posa, però, altres exemples més pròxims ideològicament on, per raons culturals o històriques, determinats continguts no són ben vistos. És el cas de França i Alemanya, on, remarquen des de Twitter, es prohibeixin continguts favorables al nazisme.



Anar al contingut