Barcelona

Soriano atribueix la marxa enrere de Qatar Airways a la demanda dels competidors

Spanair presentarà de forma imminent el concurs de creditors, segons ha explicat el president de la companyia, Ferran Soriano, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio".

RedaccióActualitzat
Ferran Soriano ha destacat que l'acord ja estava pràcticament fet amb Qatar Airways quan van fer marxa enrere i que, en qualsevol cas, el desacord "no té a veure amb amb l'eficiència de la companyia, sinó amb els riscos d'incertesa futurs, la demanda", és a dir, la presentació d'una demanda dels competidors davant la Unió Europea per les ajudes públiques a la companyia.

Soriano està convençut que l'elevat preu del petroli farà que totes les companyies tinguin un 2012 amb més dificultats que el 2011.

Soriano també ha explicat que els avions no formen part de l'actiu de la companyia, perquè són de lísing.

El president de Spanair ha assegurat que els passatgers amb bitllets que no podran fer servir tenen dret a recuperar els diners. Si els van comprar amb targeta, poden demanar al seu banc que els en retornin l'import, i si ho van fer a través d'una agència de viatges, la devolució està garantida, després que han arribat a un acord amb la IATA.

Per últim, Soriano s'ha compromès a buscar la millor sortida després del tancament de la companyia: "La solució bona al que ha passat no existeix. Buscarem la millor possible i jo no pararé fins a aconseguir-la".

Entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio"

Anar al contingut