Spanair
Spanair
Barcelona

Spanair presenta concurs de creditors amb un forat de prop de 500 milions

L'aerolínia Spanair ha presentat a primera hora del matí d'aquest dilluns el concurs voluntari de creditors amb un passiu que arriba als 474 milions d'euros. Així ho han confirmat fonts judicials. Segons sembla, la voluntat de l'equip legal de Spanair, representada pel bufet d'advocats Roca i Junyent, és que el concurs es declari com més aviat millor per evitar que algun dels creditors sol·liciti el concurs necessari, que no deixaria marge de maniobra en la gestió de la crisi.

RedaccióActualitzat
El concurs de creditors presentat per Spanair l'ha assumit el jutjat mercantil número 10 de Barcelona, un dels que reben normalment els concursos de creditors amb deutes acumulats superiors als cent milions d'euros.

Segons fonts pròximes a Spanair, del total de l'import del passiu, 260 milions corresponen als accionistes i 214 són creditors a tercers.

El principal creditor de Spanair és l'aerolínia sueca SAS, propietària del 10% de la companyia i antic màxim accionista fins al 2009, que reconeix en els seus comptes que l'empresa espanyola li deu 165 milions d'euros.

Ryanair mou fitxa


Per la seva banda, la companyia de baix cost Ryanair ha presentat davant el jutjat mercantil número tres de Barcelona una sol·licitud de demanda de mesures cautelars per evitar que Spanair pugui rebre més ajudes públiques durant el procés de concurs de creditors que s'obre ara, segons han informat també fonts judicials.

La demanda, que no aporta més proves que retalls de diaris, segons les mateixes fonts, quedarà resolta en les pròximes hores. Aquesta petició de mesures cautelars ha quedat ajornada a l'espera que els responsables de Spanair s'expliquin davant del jutge.

Dos fronts judicials per a Soriano

Amb aquesta demanda, són dos els fronts judicials que se li obren a l'aerolínia que presideix Ferran Soriano i que ha rebut en els últims tres anys 150 milions d'euros de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Després del cessament brusc d'activitat que Spanair va portar a terme el divendres 27 al vespre, la principal prioritat de la companyia, una vegada posat en marxa el mecanisme per buscar sortida als viatgers de l'aerolínia, és iniciar el procés de concurs de creditors.

Els treballadors de l'aerolínia consideren imprescindible que el procés comenci com més aviat millor per poder exigir la indemnització que els correspon i començar a cobrar el subsidi de l'atur.
Anar al contingut