Barcelona

TMB, condemnada a pagar 900.000 euros als conductors pel "temps de l'entrepà"

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha estat condemnada a pagar gairebé 900.000 euros als conductors d'autobús per privar-los de l'anomenat "temps de l'entrepà", un descans diari de quinze minuts a què tenen dret segons el conveni. Més de 600 conductors d'autobús van demandar l'empresa per no deixar-los fer aquest descans i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha donat la raó.

RedaccióActualitzat
En la seva sentència, el TSJC desestima el recurs presentat per TMB contra una sentència prèvia del jutjat social número 19 de Barcelona, que obligava l'empresa de transports a pagar una indemnització de 483.700, per danys i perjudicis a uns 670 conductors de la companyia.

La sentència de l'alt tribunal, a més, condemna TMB a pagar 411.137 euros més als treballadors en reconèixer-los també el dret a percebre el temps d'entrepà entre els anys 2006 i 2007.

La sentència recorreguda reconeixia el dret dels conductors amb jornada superior a vuit hores diàries a ser compensats pel temps durant el qual no van poder gaudir del període de descans de quinze minuts a què tenien dret en virtut d'una sentència del març del 2007. La demanda la van presentar els sindicats CGT, ACTUB i PSA.

Precisament, aquest petit descans va ser un dels punts que van enfrontar a l'empresa amb els sindicats i van motivar la vaga de conductors d'autobusos de l'any 2008. Després d'aquesta protesta, es va signar un acord que consagrava 25 minuts de descans diaris.
Anar al contingut