La vicepresidenta de govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría (Foto: EFE)
La vicepresidenta de govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

Discrepància entre Sáenz de Santamaría i Báñez sobre la reforma laboral

El govern espanyol ha tornat a caure en contradiccions després de fer-ho sobre el compliment de l'objectiu de dèficit del 4,4% acordat amb Brussel·les. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va posar en dubte que Espanya pogués complir aquest objectiu, mentre que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, van defensar que es compliria l'objectiu de dèficit, que en aquest moment estava fixat en el 4,4%. S'obria així la porta a la possibilitat que la UE rebaixés aquest nivell després d'unes negatives previsions econòmiques per al 2012.

RedaccióActualitzat
La discrepància aquest cop ha estat per la reforma laboral. En la seva estrena en una cimera a Brussel·les i amb un micro indiscret, el president del govern espanyol reconeixia davant del seu homòleg finlandès que la "reforma laboral li costaria una vaga general". Davant dels periodistes, Mariano Rajoy va assegurar que "també li van fer una vaga al PSOE per una reforma que no tothom sap que no va servir per a res". En qualsevol cas, Rajoy va matisar que espera aconseguir el màxim consens possible i que s'imposarà el seny, ja que la reforma laboral és molt necessària tenint en compte el nivell de desocupació al país.

La ministra de Treball, Fátima Báñez, ha descartat una vaga general i s'ha mostrat convençuda que la reforma laboral que prepara l'executiu serà "completa i equilibrada", ajudarà "a tallar la sagnia de desocupació i a crear lllocs de treball". Báñez ha afegit que comptarà amb el "suport de tots els ciutadans". Aquest punt de vista contrasta amb l'exposat per la número dos del govern espanyol. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que l'executiu tirarà endavant mesures "profundes" i "decidides" per treure Espanya de la crisi. Per aprovar-les es buscarà el "consens" i també "el suport" que el PP va obtenir a les eleccions del 20 de novembre passat. En aquest sentit, Sáenz de Santamaría avisa: el govern "hi és per fer el que hagi de fer".
Anar al contingut