El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete.
El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete.
Madrid

El ministre d'Agricultura, Arias Cañete, anuncia un pla hidrològic "solidari"

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha anunciat un nou pacte de l'aigua que s'inclourà en un Pla Hidrològic "solidari". Cañete no ha donat detalls de les noves polítiques, s'ha limitat a explicar que es promourà la "reutilització i depuració" de l'aigua i que aquest recurs es gestionarà de manera "solidària". Arias Cañete ho ha dit en la seva compareixença en comissió parlamentària al Congrés.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Agricultura s'ha queixat de l'"herència rebuda" en matèria de gestió dels recursos hídrics, però també respecte altres qüestions mediambientals com ara les emissions contaminants a l'atmosfera.

Arias Cañete ha explicat que revisarà tots els plans relacionats amb l'aigua amb l'objectiu d'impulsar una política que garanteixi aquest recurs en "qualitat i quantitat" i de manera "solidària".

Altres reformes anunciades però no detallades pel ministre afectaran les costes, les estratègies marines, els espais i el patrimoni natural -que es vol millorar amb ajudes i activitats- i les emissions contaminants. Arias Cañete ha dit que Espanya "està més lluny de complir amb el protocol de Kyoto".

Anar al contingut