Barcelona

Liceu suspèn dos mesos la seva activitat artística i negociarà un ERO temporal

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona ha decidit suspendre dos mesos l'activitat artística i negociar per a aquest període un expedient de regulació d'ocupació per a la majoria dels seus 395 treballadors amb la finalitat de compensar un dèficit de 3,7 milions per les menors subvencions públiques i ingressos propis. La suspensió de l'activitat serà entre mitjans de març i abril, i entre mitjans de juny i de juliol.

RedaccióActualitzat
El Liceu ha informat, en un comunicat, que la suspensió de l'activitat afectaria quatre òperes, un ballet, un concert, un recital i un espectacle del Petit Liceu, uns títols que tenen "menors percentatges d'ocupació". També se suspendran les activitats audiovisuals subjectes al cobrament de dret d'imatge i es reduiran les despeses de serveis prestats per proveïdors externs, així com les despeses generals mitjançant la renegociació de contractes en els períodes afectats.

El Liceu ha anunciat que posarà un marxa un servei de devolucions o canvis per als abonats i per al públic que ja ha adquirit les entrades per a aquests espectacles.

La direcció del Liceu també es proposa negociar amb els representants sindicals la presentació d'un ERO temporal en aquests prop de dos mesos en què se suspendrà l'activitat artística.

Fonts del teatre han indicat que encara no es pot concretar el nombre de treballadors que es veuran inclosos en l'ERO perquè la direcció ha de negociar aquest punt amb el comitè d'empresa, encara que han avançat que afectarà "la major part dels 395 treballadors" del coliseu operístic.

El Liceu diu que ha d'adoptar aquestes mesures per "adaptar-se a la conjuntura actual", "garantir la programació de qualitat pròpia" i compensar el "dèficit de 3,7 milions d'euros que es produiria per la disminució de les subvencions de les institucions públiques, del mecenatge i dels ingressos propis".

Per a la temporada 2012-2013, el Liceu es proposa mantenir la línia artística pel que fa als títols del repertori, encara que adequarà l'oferta de funcions a la demanda prevista, amb la qual cosa el seu nombre es reduirà a entre 80 i 100, en lloc de les 100-120 de les últimes temporades.

El Gran Teatre del Liceu manifesta que la situació econòmica actual aconsella adoptar aquestes mesures per garantir els principis inspiradors de l'entitat i la seva missió de difondre el patrimoni operístic internacional, així com per consolidar "un projecte operístic sostenible al servei del país i de la cultura".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut