Logotip de la Universitat de Barcelona (UB)
Logotip de la Universitat de Barcelona (UB)
Barcelona

Tancada a la UB en defensa d'una universitat "pública i de qualitat"

Una quarantena de delegats sindicals i treballadors de la Universitat de Barcelona ocupen des del migdia el rectorat del centre en protesta per les retallades pressupostàries i "en defensa dels drets laborals i socials".

RedaccióActualitzat
La tancada es fa amb el suport tant del personal d'administració i serveis (PAS) com del personal docent i investigador (PDI) i els sindicats CCOO, UGT, CAU-IAC, CSIF i CSC.

S'ha emès un comunicat conjunt en què expliquen que l'acció es fa "com un acte més de les mobilitzacions que es van fent en defensa dels drets laborals i socials i en preservació de la democràcia i l'autonomia universitària"; consideren aquests drets "en perill" per les accions impulsades pels governs català i espanyol.

Els diversos sindicats consideren les retallades aplicades als sous un "atac brutal", i també critiquen la "liquidació" dels drets laborals, que en cojunt "fan inviable una universitat pública per a tothom i de qualitat".

Reclamen per a la UB un posicionament actiu del seu rector, Dídac Ramírez, perquè defensi la institució, que necessita uns pressupostos "suficients" i "autonomia universitària", així com "personal suficient i amb condicions dignes de treball".
Anar al contingut