Barcelona

Més de 38.000 alumnes es queden sense escola com a conseqüència del temporal de neu

El temporal de neu ha obligat a tancar aquest divendres 120 centres educatius i ha afectat un total de 38.300 alumnes, un 3% del total. La majoria dels centres es concentren a les comarques de Girona, el Maresme i el Vallès Oriental, les més afectades per la neu, tot i que n'hi ha que han decidit no fer classes per altres motius, com problemes amb la calefacció o ús de dies de lliure disposició.

RedaccióActualitzat
La decisió de suspendre el transport escolar interurbà a 13 comarques catalanes, la majoria de Girona i Barcelona, ha afectat uns 15.000 alumnes. La secretaria general del Departament d'Ensenyament, Maria Jesús Mier, no ha pogut precisar si tots aquests han deixat d'anar a l'escola, ja que creu que alguns d'ells han optat per anar pel seu compte amb les seves famílies o amb un altre transport privat fins a l'escola.

Pel que fa al tancament de centres, les comarques més afectades han estat les gironines, amb 61 escoles afectades, seguides del Maresme i el Vallès Oriental (41), Tarragona (10), la Catalunya Central (2), el Baix Llobregat (1) i Barcelona ciutat (4).

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha recordat que alguns centres han tancat perquè així ho ha decidit l'alcalde del municipi i ha assegurat que aquests tenen "potestat" i "autonomia" per fer-ho.

Aquest dijous, més de 260.000 alumnes de tot Catalunya van plegar abans d'hora. La meitat, al Vallès Occidental, on van començar a evacuar-ne els alumnes des de ben aviat, molt abans que la neu fos un problema.

La neu i el fred també van afectar gairebé 50.000 estudiants a les comarques de Girona, alguns dels quals no van anar a classe perquè els mestres no van poder arribar als centres.

L'Ajuntament de Barcelona va recomanar als pares de les escoles de la part alta que anessin a recollir els nens abans de les tres de la tarda, i es va avançar el transport escolar.

Pel que fa a les universitats, la de Girona i la de Vic no fan classe. La Politècnica només ha obert els seus campus de Barcelona i la Universitat de Barcelona ha tancat també alguns dels seus centres. L'Autònoma funciona aquest divendres amb normalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut