Barcelona

Roben documents de la Guerra Civil a l'Ateneu Enciclopèdic de Barcelona

L'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona, on es guarda un dels millors arxius sobre els moviments obrers, ha sofert un important robatori aquesta setmana. La matinada de dimarts 31 al dimecres 1 de febrer, els lladres van rebentar el pany de la porta per endur-se'n centenars de cartells, postals, segells, monedes i bitllets, sobretot pertanyents als anys de la Guerra Civil.

RedaccióActualitzat
Els responsables de l'Ateneu estan convençuts que el robatori és obra d'especialistes en col·leccionisme, ja que van endur-se només els objectes que poden tenir més valor al mercat. "El que ha triat les coses sabia el que buscava. Han anat directament al col·leccionable. En un àlbum han triat les postals de l'època i han deixat la reproducció", afirma el president de l'entitat, Manel Aisa.

Tots els objectes robats, com els cartells, bitllets de tramvia, insígnies o carnets tenen un mercat de vell molt important, al qual recorren els col·leccionistes. Algunes peces poden arribar a tenir preus molt elevats, sobretot a internet.

L'Ateneu Enciclopèdic Popular es va crear al 1977, amb l'objectiu de preservar part de la història, a més de la funció arxivística, l'entitat també realitza xerrades, debats, exposicions, etc., al voltant d'aquesta temàtica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut