Homs

Almenys 260 morts per uns bombardejos sobre la ciutat opositora de Homs, a Síria

El nombre de morts pel bombardeig aquesta nit del règim sirià sobre la ciutat siriana de Homs s'eleva a 260, segons ha denunciat avui el Consell Nacional Sirià (CNS), la principal organització opositora siriana. El CNS ha qualificat aquest atac com "un dels crims més brutals" del règim de Bashar al-Assad des que van començar les revoltes el març passat. Milers de persones havien sortit al carrer per recordar la matança de Hama, en què Rifaat al-Assad, l'oncle de Bashar al-Assad, va assassinar unes 40.000 persones i va arrasar la ciutat, ara fa 30 anys.

RedaccióActualitzat
El barri més castigat per la repressió del règim ha estat fins al moment el de Jaldiya, on han mort almenys 150 persones, segons la Comissió General de la Revolució Síria.

Reforços militars han arribat a aquest barri, que està rebent una pluja d'obusos llançats des de tancs i trets de metralladores pesades, van informar els Comitès de Coordinació Local (CCL).

Mentrestant, l'hospital d'Al-Amal, en aquesta mateixa localitat, ha estat assaltat per les forces de seguretat i els "shabiha" (matons del règim), que han deixat més de 50 cadàvers i un centenar de ferits.

El CCL informa, així mateix, que membres de la branca d'Intel·ligència de les Forces Aèries sirianes estan llançant míssils i disparant amb metralladores pesades sobre Qusur, també a Homs.

Les organitzacions opositores han demanat a tots els ciutadans que surtin als carrers del país en senyal de repulsa pels bombardejos sobre Homs i Zabadany (prop de Damasc) i en solidaritat amb les víctimes.

Així mateix, fan peticions als veïns de Homs, que s'ha convertit en un bastió del rebel Exèrcit Lliure Sirià (ELS), que donin sang i refugi als veïns dels barris de Jaldiya i Bayada.

Segons les associacions d'oposició, la resposta dels sirians a les manifestacions en protesta per aquestes agressions ha estat general a moltes ciutats del país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut