Imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Darmin destaca que el moviment dels "indignats" va ser la manera de mostrar el "cansament" dels joves. (Foto: ACN)
Barcelona

Espanya, el país europeu amb la pitjor taxa d'atur juvenil

Espanya és el país europeu amb la pitjor taxa d'atur juvenil, segons ha afirmat la vicepresidenta del Comitè Econòmic i Social Europeu, Anna Maria Darmin. El 48% d'atur juvenil posa Espanya davant d'una situació de "pèrdua econòmica i de pèrdua d'una generació que quedarà marcada pels efectes psicològics de l'atur".

RedaccióActualitzat
Amb aquestes paraules, Darmin, que està de visita a Espanya en el marc del programa '5 Ideas for a Younger Europe', posa en alerta que s'ha d'actuar de forma immediata davant d'aquesta greu situació, implicant en primera instància les "pimes", que poden oferir feines de forma dinàmica i flexible.

Així mateix indica que és necessària la investigació i el desenvolupament perquè la joventut espanyola "està molt formada i preparada".

Darmin destaca que el moviment dels "indignats" va ser la manera de mostrar el "cansament" que els joves tenen davant d'un sistema que no els ofereix el que necessiten i ha avisat que és necessari escoltar les peticions d'aquest moviments.

De fet, el programa '5 Ideas for a Younger Europe', en què Darmin treballa actualment amb el parlamentari europeu Gianni Pitella, és un viatge per diferents països europeus per escoltar les reivindicacions dels joves i poder aplicar polítiques pertinents mitjançant la Comissió i el Parlament.

Les primeres idees recopilades donen més veracitat a la necessitat de fer un canvi en les polítiques relacionades amb el treball i les polítiques per reactivar el mercat laboral.

Com destaca Darmin, un dels motius pels quals Espanya està immersa en aquesta situació és per l'error de centrar el mercat laboral en seu mercat intern, "Espanya fa massa negoci a Espanya". "La indústria espanyola es podria beneficiar més del mercat intern tenint Europa com a potencial client", ha dit.

Precisament, aquesta setmana, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, va demanar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que és imprescindible elaborar un pla d'acció on participin la patronal, els sindicats espanyols i el mateix executiu comunitari, amb el propòsit de posar fre a "el gran problema" d'atur juvenil amb l'ajuda dels fons de la Unió Europea.

Durao Barroso, en un discurs a porta tancada davant els líders europeus, va destacar que " en alguns països, com,  per exemple, Espanya, gairebé un de cada dos joves disposats a treballar està a l'atur" i afegeix que és inacceptable que estiguem davant d'aquesta situació.
Anar al contingut