Bucarest

Dimiteix el primer ministre de Romania després de les fortes protestes contra la seva política d'austeritat

El primer ministre de Romania, el conservador Emil Boc, ha anunciat la dimissió en un discurs davant del seu govern. L'anunci arriba després de les fortes protestes que hi ha hagut contra la política d'austeritat del govern en un país molt afectat per la crisi econòmica. A les manifestacions de les últimes setmanes s'havia reclamat la dimissió de Boc i també la del president del país, Traian Basescu, a qui acusen d'autoritarisme.

RedaccióActualitzat
Boc, que ocupava el càrrec des del 2008, ha justificat la decisió per intentar calmar la situació política i social del país. El primer ministre dimissionari ha demanat al Parlament que atorgui al més aviat possible la confiança a un nou govern per evitar posar en perill l'estabilitat de Romania.

L'oposició, que fa temps que reclama eleccions anticipades, ho ha tornat a fer així com ha tornat a demanat la dimissió de Basescu. Tot i això, ha celebrat al decisió de Boc.

Després de la seva dimissió, el president haurà de nomenar un nou primer ministre, que haurà de ser refrendat pel Parlament. La coalició de centre-dreta que governa el país també té la majoria de la cambra.

Anar al contingut