Atenes

Grècia pacta amb la troica acomiadar 15.000 funcionaris el 2012

El govern grec ha acordat amb la troica -la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI)- acomiadar 15.000 funcionaris de l'administració grega. Aquest aprimament s'ha d'haver complert a finals del 2012. Aquesta mesura és una de les condicions que la troica exigeix a Atenes per desencallar els 130.000 milions d'euros del rescat grec. Sense aquests diners, el país entraria en suspensió de pagaments.

RedaccióActualitzat
El ministre de la Reforma Admnistrativa, Dimitris Reppas, ha explicat en un comunicat que "aquesta reducció de la força laboral està estrictament connectada amb la reestructuració de serveis i d'organització que promou cada ministeri". Aquests 15.000 acomiadaments entren dins del contingent de 150.000 llocs de treball que Grècia ha de reduir en el sector públic fins al 2015.

Grècia comptava a finals del 2011 amb més de  714.000 funcionaris, segons ha explicat el ministre, que ha rebutjat fer "acomiadaments indiscriminats" i ha assegurat que la reforma es farà de manera que s'aconsegueixi una reducció dels treballadors públics sense malmetre el funcionament de l'estat.

El punt més polèmic de l'acord entre el govern grec i la troica és la rebaixa del salari mínim grec, actualment en 751 euros al mes, una quantitat que passa als 870 euros si es tenen en compte les 14 pagues. El BCE, l'FMI i la Comissió Europea consideren que, amb la situació del país, aquest salari no pot ser superior al de Portugal (560 euros) o Espanya (641 euros) i veuen imprescindible rebaixar-lo perquè Grècia recuperi la competitivitat.

Els sindicats grecs han convocat una vaga general aquest dimarts en protesta contra les mesures d'austeritat que prepara el govern. S'oposen especialment al fet que es toqui el salari mínim.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut