Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Camacho diu que "les nostres competències són irrenunciables". (Foto: ACN)
Barcelona

CiU i PPC ultimen un acord pels pressupostos que inclou rebaixar la taxa turística

CiU i el PPC estan negociant un acord per poder aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2012 que inclou rebaixes en dos dels impostos nous que ha plantejat el govern d'Artur Mas. D'una banda, en la taxa turística. De l'altra, l'anomenat "tiquet moderador", que grava les receptes. Des de CiU, només han confirmat que estan a prop de l'acord, que hi haurà "correccions" en aquests dos àmbits. Els populars, per la seva part, han assegurat que l'impacte de la taxa turística serà un 90% inferior al previst.

RedaccióActualitzat
La taxa turística havia de ser d'entre 1 i 3 euros per nit, segons l'establiment, amb un màxim de 10 pernoctacions.

Els canvis que previsiblement s'hi introduiran faran que es recapti només un 10% del que s'havia dit, segons ha revelat la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, que ha considerat que s'han d'"excloure zones de la costa que tenen uns preus més competitius dels que poden tenir zones com Barcelona". De tota manera, Sánchez-Camacho ha admès que l'acord encara no està tancat i, per tant, la xifra podria variar.

Des de CiU, Oriol Pujol només ha elogiat la "generositat" del sector turístic, obert a negociar l'impost, tot i que el va rebre malament.

Pel que fa al copagament sanitari a través de les receptes, s'aplicaria de manera progressiva, és a dir, que hi hauria excepcions o modificacions en la taxa d'1 euro per medicament receptat.

La federació nacionalista ja s'havia mostrat disposada a introduir canvis en tots dos impostos a canvi de l'aval als comptes del govern.

L'altre grup amb el qual es negociaven els pressupostos, ERC, ha donat per trencades les negociacions amb el govern.

Anar al contingut