Barcelona

El centre d'art del Canòdrom anirà a la Fabra & Coats de Sant Andreu

L'antiga fàbrica Fabra & Coats del barri de Sant Andreu de Barcelona acollirà el centre d'art contemporani que en un principi s'havia d'ubicar al Canòdrom de la Meridiana. Aquest espai, el Canòdrom, passarà a ser un centre municipal per a emprenedors, segons han acordat la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona. L'acord també suposa la finalització del contracte que tenia el fins ara director artístic del Canòdrom, el suís Moritz Küng, que cobrava 3.500 euros al mes per un projecte que encara no s'havia materialitzat.

RedaccióActualitzat
El nou espai d'art de la Fabra & Coats obrirà al juliol i, d'entrada, disposarà de 450 metres quadrats de la planta baixa, tot i que en el futur està previst que arribi als 2.400 metres quadrats. El compromís és fer-hi un mínim de tres exposicions a l'any.

El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha argumentat que el projecte del Canòdrom era "inviable" perquè tenia un cost ordinadir d'1,8 milions d'euros, més 1,6 milions de condicionament de l'edifici. En canvi, habilitar l'antiga fàbrica tèxtil de Sant Andreu costarà 85.000 euros.

Ciurana ha afegit que "els pròxims dies" es podrà resoldre la situació de Moritz Küng, contractat pel CoNCa l'abril del 2010. Des d'aquest 2012, el seu sou el pagava el MACBA. Ell mateix va denunciar que les administracions tenien la culpa de la paralització del projecte per al qual se'l va contractar.

Anar al contingut