Barcelona

La xarxa es divideix en la valoració a la gala dels premis Gaudí

La polèmica per la gala dels premis Gaudí encara continua i té el seu ressò a la xarxa. L'etiqueta "#premisgaudí" s'inclou aquest dimecres al matí entre els temes amb més seguiment a Twitter a Catalunya. La tuitosfera catalana està dividida entre els qui donen suport al conseller Mascarell i les seves crítiques i aquells que defensen Joel Joan i la gala. També hi ha qui considera que tot plegat, se n'està fent un gra massa.

Nereida CarrilloActualitzat
Els premis Gaudí estan portant cua. I no tant pels premiats o els treballs amb què han aconseguit els guardons. La protagonista a Twitter és la gala dels premis i el seu guió, dirigit pel president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan, i criticat pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, qui va dir que la gala no li havia agradat "gens" i va retreure-li els gags que vinculaven corrupció i política i les queixes a les retallades del govern de Mas, especialment aquelles que afecten el sector de la cultura i el cinema.

Degut al volum de la polèmica, Ferran Mascarell ha aclarit a "El matí de Catalunya Ràdio" que no es queixa de les crítiques al govern sinó del to i els arguments, que ha qualificat de "barroers". El Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya ha emès un comunicat on manifesta el rebuig al "tracte ofensiu" al director de "Pa negre", Agustí Villaronga, i demana una "disculpa pública" pels insults en un guió que també des d'altres bandes han criticat, considerant-lo barroer i de poca qualitat.

La tuitosfera catalana també s'ha fet ressò de la polèmica amb suport desigual al conseller i a Joel Joan. Alguns tuits consideren que va ser una gala lloable, amb crítiques pertinents a la política i reivindiquen la llibertat d'expressió i el suport a Joel Joan.





D'altres, en canvi, mostren el seu acord amb les crítiques de Mascarell i critiquen el guió de la gala.





També hi ha qui creu que se n'ha fet un gra massa o que s'ha perdut una ocasió per reivindicar el cinema. Com sempre, alguns tuitaires hi afegeixen a la polèmica algunes notes d'humor.






Aquest dimecres al matí, l'etiqueta "#premisgaudi" continuava entre les més comentades a Catalunya.

Anar al contingut