Barcelona

Els treballadors de TMB confirmen la vaga de quatre dies coincidint amb el Congrés Mundial de Mòbils

Els treballadors d'autobusos i metro de TMB han confirmat aquest dimecres a la tarda la convocatòria de 4 dies de vaga al transport públic de Barcelona coincidint amb els dies en què la ciutat acull el Congrés Mundial de Mòbils. Els treballadors volen que se'ls apliquin les clàusules de revisió salarial previstes al conveni perquè, segons asseguren, no són responsables de la mala gestió de la companyia i demanen que es publiqui quant cobren els directius.

RedaccióActualitzat
En concret, els treballadors acusen la direcció de TMB de no pagar els retards de l'IPC ni l'aplicació en taules salarials del 2,4% corresponents al 2011. Segons els sindicats, totes dues coses estan recollides en el conveni col·lectiu i afirmen que es tracta d'un "incompliment flagrant d'un acord".

La vaga, convocada per als dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març, s'ha anunciat aquest dimecres al matí i s'ha ratificat en una segona assemblea a la tarda, i afectaria directament un dels congressos més importants que acull la ciutat precisament en aquestes dates, el Congrés Mundial de Mòbils (MWC).

En aquesta segona assemblea, els treballadors han decidit que, quan coneguin els serveis mínims decretats per la Conselleria d'Empresa i Ocupació, els valoraran el primer dia de vaga i, en cas que "siguin excessius", decidiran quines actuacions porten a terme. El president del comitè d'empresa d'autobusos, Miguel Ángel Arias (UGT), ha dit que les mesures preses compten amb el suport de tots els sindicats i comitès d'empresa de bus i metro i ha afegit que "hi haurà unitat sindical fins al final".

TMB, per la seva banda, ha emès un comunicat on lamenta la convocatòria de la vaga i critica que s'utilitzin les reivindicacions d'increments salarials d'un col·lectiu concret "per perjudicar la reputació internacional de la ciutat", en clara referència al MWC.

També assegura que la vaga "respon a una estratègia sindical i política, de rebuig del diàleg, i aposta per la mobilització", que considera "errònia".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut