El científic va aconseguir gravar com una planta Arabidopsis reaccionava després que fossin ferides plantes properes.
El científic va aconseguir gravar com una planta Arabidopsis reaccionava després que fossin ferides plantes properes, segons el documental de la BBC.
Regne Unit

Científics graven per primer cop com les plantes s'adverteixen entre elles de possibles perills

Científics de la Universitat britànica d'Exeter han aconseguit gravar per primer cop com les plantes són capaces d'advertir-se entre elles davant possibles perills. Segons han gravat, quan una planta se sent amenaçada, allibera un gas que adverteix la resta de plantes perquè es protegeixin.

RedaccióActualitzat
El descobriment de la  Universitat d'Exeter es recull en una nova sèrie de la BBC, en què el professor Ian Stewart explica com el desenvolupament de la Terra ha afectat les plantes i com s'han adaptat per sobreviure.

Durant l'experiment, dirigit pel professor Nick Smirnoff, el científic va aconseguir gravar, juntament amb el seu equip, com una planta Arabidopsis reaccionava després que fossin ferides plantes que estaven al seu voltant. La reacció, l'emissió de gas per comunicar-se, que, tot i que ja es coneixia, ara s'ha pogut gravar amb una càmera sensible per captar fotons.

Per primer cop, doncs, s'ha pogut veure el gas que emeten les plantes quan són ferides  i que alerta la resta de plantes, ha dit Smirnoff, però encara no saben per què passa. Ara per ara, els científics saben que les plantes emeten una barreja de productes químics, però desconeixen quin és l'ingredient actiu o per què passa, tot i que sospiten que es tracta d'un mecanisme de defensa.

Els científics creuen que les plantes es comuniquen a través d'un llenguatge invisible, segons publica "International Bussiness Times".
Anar al contingut