Nova York

Observadors de la Lliga Àrab tornaran a Síria, on s'agreuja la repressió

La Lliga Àrab s'ha compromès a enviar una nova missió d'observadors a Síria, on el règim de Bashar al-Assad continua bombardejant la ciutat de Homs, feu dels opositors. Aquesta vegada, la missió seria conjunta amb les Nacions Unides. Així ho ha revelat el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, qui ha lamentat que el Consell de Seguretat no acordés una resolució contra Síria i ha afegit que això està agreujant la repressió.

RedaccióActualitzat
L'exèrcit sirià continua bombardejant Homs on, cada dia que passa, els civils morts es conten a dotzenes. Els activistes avisen que la situació humanitària empitjora i que el desplegament militar augmenta. Davant d'aquesta situació, la comunitat internacional intenta moure peça després que Rússia i la Xina vetessin una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU per condemnar el règim de Bashar al-Assad.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha lamentat en les últimes hores la incapacitat del Consell de Seguretat per acordar una condemna a Síria i ha afegit que creu que aquesta falta d'acció de la diplomàcia internacional ha fet que l'exèrcit sirià hagi incrementat els bombardejos. Ban Ki-moon ha anunciat que es prepara una nova missió d'observadors de la Lliga Àrab que, aquesta vegada, es farà de forma conjunta amb les Nacions Unides. Els detalls s'han de concretar en els pròxims dies quan Ban Ki-moon preveu posar el tema sobre la taula al Consell de Seguretat.

L'ONU ja parla de possibles crims de guerra mentre que Damasc reitera que només és una operació contra terroristes. Al-Assad de moment, però, encara manté el suport de Rússia. Ni tan sols la trucada del president francès, Nicolas Sarkozy, ha aconseguit estovar el Kremlin perquè doni suport al pla àrab de transició. Els màxims dirigents russos reiteren el principi de no ingerència i fan una crida a evitar prendre mesures unilaterals precipitades.

La Unió Europea, de la seva banda, es prepara per si calgués evacuar els seus conciutadans de Síria arran d'un empitjorament de la situació. La mesura es desenvolupa alhora que es dibuixen noves sancions contra el règim d'Al-Assad, que els 27 tenen previst tirar endavant a finals de mes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut