Madrid

El CGPJ diu sobre Urdangarin: "No tots els imputats són iguals"

La portaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Gabriela Bravo, ha afirmat sobre Iñaki Urdangarin que "no tots els imputats són iguals" per explicar per què s'ha acceptat no gravar en vídeo la seva declaració. El gendre del Rei podrà fer una declaració transcrita com a imputat, en lloc de ser gravat en suport de vídeo digital, per decisió del jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro Aragón. "No tots els imputats són iguals", ni estan sotmesos a la "mateixa pressió mediàtica", ha dit la portaveu del CGPJ, que ha demanat no "estigmatitzar la seva imatge". En una entrevista a TVE, Bravo ha defensat la decisió del jutge José Castro Aragón, de no gravar en suport de vídeo digital la declaració d'Iñaki Urdangarin, ja que el magistrat la deu haver ponderat.

RedaccióActualitzat
"Altres vegades no s'ha fet, però no tots els imputats són iguals", ha explicat la portaveu del Consell General del Poder Judicial per argumentar la decisió de Castro. "No tots els assumptes judicials estan sotmesos a la mateixa pressió mediàtica ni tenen la mateixa rellevància i no en totes les ocasions es pot estigmatitzar tant la imatge o l'honor d'una persona. Crec que concretament en el tema d'Urdangarin l'atenció es té amb qui és", ha valorat.

Gabriela Bravo ha insistit en aquest argument quan ha criticat l'existència d'un "judici paral·lel" abans que "hagi declarat"; fins i tot, en ocasions, "abans que tingués coneixement de les actuacions judicials", perquè són secretes.

"No es tracta d'adoptar aquestes mesures per ser qui és, sinó per les circumstàncies que concorren en aquest cas", ha defensat la portaveu del CGPJ, que ha reiterat que l'assumpte té unes grans "dimensions mediàtiques"

Tot i això, ha assegurat que la seva percepció "com a ciutadana" és que "des del moment" en què Urdangarin ha estat citat "com a imputat davant del jutge" està sent tractat "com qualsevol ciutadà espanyol".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut