Madrid

El govern espanyol crea un nou contracte indefinit que podran utilitzar les pimes amb menys de 50 treballadors

El govern espanyol crea un contracte indefinit que podran utilitzar les pimes amb menys de 50 treballadors i que inclourà la deducció de 3.000 euros per la contractació d'un primer treballador menor de 30 anys, segons ha anunciat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

RedaccióActualitzat
La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha explicat que "el treballador contractat per emprenedors podrà compatibilitzar el 25% de la prestació de l'atur amb el sou del nou contracte, que serà indefinit i amb un any de prova".

Báñez ha justificat les mesures adoptades per incentivar els emprenedors en el fet que, segons ha considerat, els treballadors autònoms seran els grans contractadors del futur.

La reforma, a més, recuperarà a partir de l'1 de gener del 2013 el límit d'encadenament de contractes temporals fins a un màxim de 24 mesos.

També es modifica el contracte estable a temps parcial i el de formació i aprenentatge. En aquest punt, Báñez ha explicat que el contracte de formació podrà fer-se amb treballadors de fins a 30 anys fins que la taxa d'atur no baixi del 15%. Un cop aquesta caigui per sota la barrera del 15%, l'edat màxima del contracte serà de 25 anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut