Un moment de les protestes
La majoria d'afectats són gent gran.
Barcelona

Afectats per les participacions preferents es concentren per demanar a les entitats financeres que els tornin els diners

Afectats per la contractació de productes bancaris "de risc" s'han concentrat aquest dissabte principalment a Barcelona i Madrid, però també a 34 localitats més per protestar contra el que defineixen com el "frau de les participacions preferents" i reclamar la devolució dels seus estalvis.

RedaccióActualitzat
Segons l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (ADICAE), convocant de l'acte, unes 200 persones s'han manifestat a la plaça Sant Jaume de Barcelona i unes 500 més, davant del Banc d'Espanya a Madrid, per demanar que es facin líquides les seves inversions en el que consideren "productes tòxics" i on inclouen, juntament amb les participacions preferents, altres productes complexos d'estalvi.

El president d'ADICAE, Manuel Pardos, ha explicat que es tracta de productes de "gran complexitat i amb molts riscos", sobre els quals no es va informar adequadament als consumidors, la majoria d'avançada edat, i que ara no poden recuperar seus estalvis si no és que accepten canvis i condicions "abusives".

Segons Pardos, les concentracions d'aquest dissabte serveixen per denunciar la situació dels afectats i alertar altres consumidors.

L'associació reclama solucions a les entitats que han ofert aquests productes, entre les quals citen CaixaBank o Bankia, com a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) o el Banc d'Espanya.

Més d'un milió de "víctimes"

ADICAE preveu convocar noves manifestacions el 3 de març a les principals ciutats d'Espanya i ha anunciat una sèrie de demandes contra les entitats bancàries.

Segons la plataforma, que reuneix 30.000 afectats, hi ha més d'un milió de famílies "víctimes" d'aquests productes, que sumen 30.000 milions en dipòsits.
Anar al contingut