Miguel Tejeiro, imputat en el "cas Nóos". (Foto: EFE)
Tejeiro ha reconegut que van crear una societat a Belize per pagar menys impostos. (Foto: EFE))
Palma de Mallorca

El secretari de l'Institut Nóos assegura que la infanta Cristina no prenia cap decisió

Miguel Tejeiro, que va ser comptable d'entitats gestionades per Iñaki Urdangarin i Diego Torres i secretari de l'Institut Nóos, ha afirmat davant el jutge que la infanta Cristina no prenia cap decisió en les empreses investigades en el "cas Palma Arena".

RedaccióActualitzat
Durant la declaració de Miguel Tejeiro declaració, el jutge instructor del "cas Palma Arena", José Castro, li ha preguntat sobre si la infanta Cristina prenia decisions o tenia algun paper rellevant al voltant d'aquestes empreses, i ell ha respost que no, segons han informat fonts jurídiques.

Aquest és un dels aspectes sobre els quals Tejeiro ha estat interrogat aquest dissabte, durant unes quatre hores, pel jutge de Palma que instrueix la peça separada del cas que gira al voltant de les suposades activitats irregulars de l'Institut Nóos.

Tejeiro, a través d'una gestoria, va portar els comptes de diverses de les empreses suposadament "fantasma" que, segons la Fiscalia, van servir per desviar els diners públics que obtenia Nóos, però s'ha desvinculat de qualsevol mena d'irregularitat assegurant que ell només es dedicava a la comptabilitat, sense entrar en el dia a dia de la gestió.

En aquesta peça separada del conglomerat Palma Arena s'investiga Urdangarin i una vintena de persones més pel suposat ús irregular de fons per part de l'Institut Nóos, una entitat sense ànim de lucre que va presidir el duc de Palma i va percebre 5,8 milions d'euros d'organismes públics.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut