Barcelona

L'Ajuntament expedienta Gas Natural per l'avaria del Poblenou, que continua sense resoldre's

Unes 4.000 famílies del barri del Poblenou de Barcelona han passat la segona nit sense calefacció ni aigua calenta. Encara són 500 les finques que continuen afectades. La causa és una fuita d'aigua que dissabte va inundar 17 quilòmetres de conduccions de gas. Mentre no se soluciona l'avaria, l'Ajuntament de la capital catalana ha obert expedient informatiu per aclarir els fets. Un total de 300 operaris de Gas Natural han treballat tota la nit per solucionar el problema.

RedaccióActualitzat
Gas Natural treballa contra rellotge per perforar les voreres d'un extens sector del Poblenou fent sondatges per localitzar i extreure, amb l'ajuda de quinze bombes, l'aigua infiltrada a la xarxa de subministrament de gas. Hi ha uns disset quilòmetres de canonades negades. Uns 300 operaris hi han treballat tota la nit però la incidència encara no s'ha resolt.

Fins ara, la companyia no ha fet cap previsió de temps de quan es restablirà la normalitat i l'Ajuntament de Barcelona afirma que va per llarg.

La cruïlla dels carrers Pujades i Marià Aguiló és on dissabte a la tarda es va produir la punxada de la canonada d'aigua, durant unes obres de millora de les xarxes. Això va obligar a interrompre els serveis d'aigua, gas i electricitat. A les quatre de la matinada l'aigua i la llum es van restablir a la majoria de finques, però el gas, no.

Milers d'afectats

L'avaria ha afectat més de 500 finques compreses entre els carrers Pere IV, Bac de Roda, Llacuna i Taulat. Traduït en abonats, pot significar una afectació màxima d'uns 4.500 clients i a hores d'ara encara hi ha 4.000 famílies afectades.

A les set del vespre de diumenge, però, s'havien pogut reobrir alguns sectors dels 18 que s'han vist afectats. Segons Gas Natural, 80 finques, que són uns 375 clients, han recuperat el subministrament.

També es treballa per prioritzar les zones que inclouen alguna escola de les sis que hi ha en el perímetre d'afectació. L'Ajuntament ha informat que tots els centres educatius obriran aquest dilluns i que només l'escola bressol Donald i l'escola Nostra Senyora de l'Ascensió tindran afectació al gas.

Malgrat els treballs de la companyia, però, unes 500 finques han passat aquest diumenge la segona nit sense calefacció ni aigua calenta, intentant combatre, com han pogut, les baixes temperatures d'un dia que ha estat un dels més freds d'aquesta onada de fred siberià.

Expedient a Gas Natural

El tinent d'alcalde de Barcelona Antoni Vives ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu per determinar responsabilitats en l'avaria.

Gas Natural està comunicant als afectats que assumirà el cost de les despeses que es puguin derivar de la incidència, com haver hagut de menjar fora de casa o d'adquirir sistemes alternatius de calefacció. Els veïns hauran de presentar les corresponents factures per cobrar. Des de l'Ajuntament s'ha demanat a la companyia que també assumeixi les pèrdues dels negocis afectats.

Gas Natural ha habilitat el telèfon 902 33 00 03 per atendre reclamacions i donar informació sobre la incidència i el d'atenció d'urgències 900 750 750.

Punt de coordinació i atenció

Al centre cívic de Can Felipa s'ha establert un centre de coordinació format per l'Ajuntament de Barcelona i les companyies subministradores de gas, aigua i electricitat.

Personal de Gas Natural ha atès aquest diumenge unes 300 persones, i aquest dilluns continuaran fent-ho des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre.

Efectius dels serveis socials municipals també s'han mobilitzat per resoldre els problemes puntuals i les necessitats bàsiques de les persones que s'han quedat sense calefacció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut