Balaguer

Dos ciclistes han mort i dos més han resultat ferits en ser envestits per un turisme a Balaguer

Dos ciclistes han mort atropellats aquest diumenge al migdia a la carretera C-13 a l'altura de Balaguer. Els fets han passat quan un vehicle ha envestit, per causes que encara no se saben, un grup de quatre ciclistes. Dos d'ells han mort a l'acte, un ha resultat ferit de gravetat i un altre està ferit lleu. El conductor del turisme ha resultat il·lès. El greu accident torna a posar de manifest la necessitat d'extremar les precaucions en la convivència entre vehicles motoritzats i ciclistes.

RedaccióActualitzat
El grup de quatre ciclistes circulaven per la C-13, al terme de Balaguer, en direcció a Andorra, quan un vehicle que anava en el mateix sentit els ha envestit per darrere.

Dos dels ciclistes, de 35 i 40 anys, han mort a l'acte, i els altres dos han quedat ferits de diversa consideració i han estat traslladats a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Tots quatre eren veïns de Balaguer aficionats a l'esport de la bicicleta i des de feia un temps pertanyien al club ciclista Radical InterSport de la mateixa ciutat. Cada cap de setmana sortien a entrenar-se. Aquest migdia ja tornaven cap a casa quan els han atropellat.

El conductor del turisme ha resultat il·lès i ha donat negatiu a les proves d'alcoholèmia.

A hores d'ara encara es desconeixen les circumstàncies del sinistre. Amics i coneguts del grup de ciclistes s'han concentrat al lloc de l'accident i s'han estranyat molt de com ha pogut passar en tractar-se d'un tram de carretera recta, amb bona visibilitat i el sol d'esquena. Els Mossos han recollit mostres i han obert una investigació per aclarir-ne les causes.

La magnitud de l'accident ha obligat a tallar el trànsit de la C-13 en els dos sentits de la marxa durant més de dues hores.

Els ciclistes recorden que la normativa els permet circular en grup, i diuen que molts conductors no coneixen prou el codi de circulació respecte als ciclistes.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut