Oriol Pujol contemplant la festa dels Traginers de Balsareny des del balcó del consistori (Foto: ACN)
Oriol Pujol contemplant la festa dels Traginers de Balsareny des del balcó del consistori (Foto: ACN)
Balsareny

Oriol Pujol demana als sindicats que exposin quina és la seva "medecina" per crear ocupació

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha demanat aquest diumenge als sindicats que expliquin quina és la seva "medecina" i quines propostes tenen per "poder començar a crear ocupació". Pujol ha emplaçat les persones que es volen mobilitzar per protestar contra la reforma laboral que expliquin "quina alternativa tenen", i els ha preguntat si es conformen amb les dades d'atur que té avui Catalunya. En aquest sentit, ha afirmat que el país no es pot permetre "no emprendre totes les reformes necessàries per generar la possibilitat de crear ocupació". El secretari general adjunt de CDC ha participat aquest diumenge a la Festa dels Traginers de Balsareny (Bages).

RedaccióActualitzat
Pujol ha expressat que "cal analitzar la lletra petita" de la reforma laboral, però ha afirmat que a "l'engròs", la proposta "sona bé i és necessària". A més, el president del grup parlamentari de CiU ha expressat que un país com Catalunya "líder en atur a tot Europa", amb una taxa d'atur juvenil del 47%, "no es pot permetre no emprendre totes les reformes necessàries per generar la possibilitat de crear ocupació".

El convergent també ha demanat a "tota la gent que s'oposa a la reforma laboral i que es vol mobilitzar" que posin sobre la taula "quina alternativa tenen i quines reformes plantegen". Si no ho fan, s'ha preguntat Pujol, "els haurem de fer còmplices de les dades d'atur que té avui Catalunya?". Així, ha emplaçat als sindicats i a "tots els que es mobilitzen amb un esperit excessivament conservador i immobilista" que no només protestin, sinó que diguin quina és la seva medecina".

El tema dels pressupostos, "prou madur"

Pel que fa a la negociació dels pressupostos, Pujol ha explicat que hi ha encara "alguns serrells oberts" amb la voluntat de "poder-los tancar al més aviat possible". Així, espera que d'aquí a uns dies es pugui "desencallar alguna negociació d'última hora, com, per exemple, la taxa sanitària o temes relacionats amb l'ACA". Amb tot, Pujol ha assegurat que el tema està "prou madur" per pensar que "no hi haurà massa problemes per empènyer els pressupostos".

El país "necessita uns pressupostos", ha afirmat Pujol. I per això, ha animat a totes les forces polítiques que "s'arremanguin i entenguin la problemàtica del moment". El president del grup parlamentari de CiU ha fet aquesta proposta explícitament als partits que "tenen la responsabilitat d'haver estat al capdavant del país durant vuit anys i que són responsables també de l'herència que ens van deixar".
Anar al contingut