Girona

Detecten un brot de galteres a les comarques de Girona

La responsable del servei de vigilància epidemiològica a Girona, Neus Camps, ha recordat que la malaltia sol ser benigna i no acostuma a causar problemes greus.

RedaccióActualitzat
Les comarques gironines s'han vist afectades per un brot de galteres que ha infectat 26 persones. L'origen s'ha trobat en un grup de gironins que van viatjar a una altra zona de l'Estat en què la malaltia era present. Dels 26 contagiats, 6 han patit alguna complicació com inflamació de testicle o del pàncrees.

Tots els contagiats són adults i no hi ha cap infant al qual li hagin diagnosticat la malaltia. Després de dues setmanes d'incubació, cinc dels viatges van començar a notar diversos símptomes de la malaltia, com com mal de cap, pèrdua de gana, dolor abdominal o dolor muscular, així com la inflor de les glàndules paròtides.

Les galteres no tenen un tractament específic, així que els malalts només poden prendre medicació per a alleujar-ne els símptomes. Per a evitar el contagi els experts recomanen a aquells que puguin estar afectats que s'estiguin tancats a casa des del primer dia, per evitar que puguin contagiar més persones.

La parotiditis és una malaltia aguda i contagiosa, però, segons detalla Camps, és benigna i autolimitada, ja que quan es passa el període infecciós el malalt es cura. Tot i això i encara que generalment la malaltia no és greu, sí que a vegades poden aparèixer algunes complicacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut