El nom de l'agència de qualificació Moody's.
Moody's entén que ara el debat català pot "desplaçar-se cap a una discussió" respecte a un traspàs de més competències fiscals.
Washington

Moody's rebaixa la qualificació d'Espanya i de cinc països europeus més

Els països de la zona euro han rebut un nou càstig de les agències de qualificació nord-americanes. L'agència de qualificació Moody's ha rebaixat en dos graons la nota del deute espanyol, que passa de l'A1, un notable alt, a l'A3, un notable baix. França, el Regne Unit i Àustria, els millors de la classe amb la nota més alta -la triple A- també n'han sortit perjudicats, ja que l'agència de ràting els ha col·locat en perspectiva negativa, és a dir, que els amenaça de degradar-los a la pròxima avaluació.

RedaccióActualitzat
L'agència de qualificació de riscos Moody's ha rebaixat la solvència de l'estat espanyol i de cinc països europeus més. Ha retallat dos nivells la qualificació del deute espanyol. L'ha situat en notable baix i en perspectiva negativa, equiparant-lo a Itàlia. Avui, precisament, el deute públic espanyol passarà una altra prova als mercats amb l'emissió d'entre 4.500 i 5.500 milions de lletres del Tresor.

Cinc països europeus més també han vist les seves qualificacions modificades a la baixa. Itàlia passa de l'A2 a l'A3. El deute portuguès cau fins a la Ba3 i es manté en la zona de bo porqueria. Totes aquestes notes estan subjectes a una perspectiva negativa.

Per justificar la seva decisió, l'agència parla dels riscos que amenacen les economies europees, a les portes d'una recessió, amb problemes de finançament i amb uns líders que, segons Moody's, responen amb lentitud a la crisi.
Anar al contingut