Jordi Évole, director de "Salvados" i premi Ciutat de Barcelona 2011.
Jordi Évole, director de "Salvados" i premi Ciutat de Barcelona 2011.
Barcelona

Jordi Évole ironitza amb els Gaudí en recollir el Premi Ciutat de Barcelona: "No criticaré Trias, ho fa tot bé"

Els Premis Ciutat de Barcelona 2011 es van lliurar ahir en un acte al Saló de Cent de l'Ajuntament. Entre els guardonats hi havia l'exdirector del CCCB Josep Ramoneda, el dramaturg Oriol Broggi o l'artista Perejaume. El primer de parlar, però, va ser el més mediàtic, Jordi Évole, premi Ciutat de Barcelona en l'apartat de Mitjans de Comunicació. El director del programa "Salvados" va aprofitar el seu discurs d'agraïment per fer una irònica referència a la gala dels Gaudí.

RedaccióActualitzat
"Jo avui no vull criticar ningú, ni he vingut amb la meva sogra, ni vull fer cap al·lusió a les retallades perquè ja es van fer totes a la gala dels Premis Gaudí, i tampoc vull fer enfadar cap conseller", va dir el director de "Salvados" durant el seu discurs, on va considerar que el premi consolida "aquell programa gamberro" com un espai que explica la realitat "amb un punt de vista estrany, a vegades, però que és el que en agrada".

Tot seguit, però, fidel al seu humor, Évole va afegir: "És que a banda no puc criticar, perquè l'alcalde ho està fent tot bé. Està fent una gestió impecable. Jo ho llegeixo cada dia a 'La Vanguardia'. Mireu si ho fa bé que fins i tot l'Hereu marxa. Perquè no ho pot fer millor l'Hereu. Això ho he llegit a 'El Periódico'", va concloure entre els somriures dels assistents.

Per la seva banda, Josep Ramoneda, fins fa poques setmanes al capdavant del CCCB, va reflexionar sobre el pes de la capital catalana en el món global i va dir que "no és tan complicat assolir projecció internacional: només és una qüestió de passió, de perdre la por i els complexos".

També van ser guardonats el dramaturg Oriol Broggi, l'artista Perejaume, la Cobla Sant Jordi, la Fàbrica Moritz, les Colles de Diables de Barcelona o la companyia de circ Eia.

Enmig dels lliuraments hi va haver diferents actuacions, com la de Carles Santos i altres músics i ballarins. Per últim, l'amfitrió de tots aquests creadors, l'alcalde Xavier Trias, va fer una defensa explícita de les inversions en cultura perquè considera que és un dels motors econòmics de la ciutat.






Anar al contingut