Barcelona

CiU i PP tanquen un acord per als pressupostos del 2012

Els pressupostos catalans per al 2012 tenen ja prou suport parlamentari per tirar endavant després que CiU i el PP han tancat a última hora d'aquesta nit un acord global sobre els diferents aspectes que els separaven. Ho han confirmat a Catalunya Ràdio fonts pròximes a la negociació.

Catalunya RàdioActualitzat
Després de tenir gairebé un acord per als pressupostos del 2012 i després d'allunyar-se en les seves posicions, CiU i PP han tancat a última hora de la nit un acord global que inclou els diversos aspectes que els separaven i que permetrà que els pressupostos tirin endavant en la votació d'aquest dimecres.

Els últims esculls que denunciava aquest dilluns el mateix PP eren la taxa sobre les empreses subministradores d'aigua i diverses subvencions públiques a determinades entitats i col·lectius, com el Memorial Democràtic. També quedava algun serrell sobre l'euro per recepta i la taxa turística, sobre la qual el PP discrepava i que les dues formacions van acordar ajornar fins al novembre.

Tots aquests impostos sobre els quals hi havia discrepàncies que ara s'haurien superat són, concretament, la llei d'acompanyament, que malgrat que ara ja té el suport del PP podria ser que no es pogués votar aquest dimecres juntament amb els pressupostos si finalment el subgrup parlamentari de Solidaritat se suma a ICV-EUiA i Ciutadans per portar el text al Consell de Garanties Estatutàries.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut