Barcelona

Solidaritat, ICV-EUiA i Ciutadans bloquegen la llei d'acompanyament dels pressupostos

Solidaritat s'ha sumat a Iniciativa i Ciutadans, i també secunda la proposta de portar al Consell de Garanties Estatutàries la llei d'acompanyament de pressupostos. Això no permetrà que els pressupostos s'aprovin del tot demà al Parlament, tal com estava previst.

RedaccióActualitzat
El subgrup parlamentari de Solidaritat, amb els seus vots, ha decidit que la llei d'acompanyament dels pressupostos es porti al Consell de Garanties Estatutàries.  D'aquesta manera, el text no es podrà votar demà, tal com està previst: quedarà bloquejat, i els pressupostos només s'aprovaran parcialment.

La idea inicial és d'Iniciativa-Verds, que vol que el Consell de Garanties avaluï dos punts d'aquesta llei d'acompanyament que considera inconstitucionals i antiestatutaris: l'euro per recepta i les noves taxes de justícia.

La iniciativa ja comptava amb el suport de Ciutadans, però els calien els vots de Solidaritat per aconseguir el seu objectiu. Després d'aconseguir-los, doncs, queda bloquejada la votació de la llei d'acompanyament, demà, al ple del Parlament.

Tot plegat, després que CiU i PP han tancat de matinada un acord per als pressupostos del 2012.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut