Barcelona

Sánchez-Camacho diu que l'acord amb CiU és un "compromís polític de present i de futur"

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha valorat l'acord a què el seu partit ha arribat amb el govern del CiU per als pressupostos del 2012 com un "compromís polític de present i de futur". Les dues formacions han pactat, entre altres mesures, augmentar els ajuts de l'Institut Català de Finances a les pimes, reduir un 25% les empreses públiques i bonificar o modificar algunes taxes; per exemple els malalts crònics amb dificultats econòmiques estaran exempts de l'euro per recepta i la taxa turística s'aplicarà a partir de dues persones i 16 anys.

RedaccióActualitzat
Alícia Sánchez-Camacho ha comparegut hores després que aquesta nit es tanqués un acord entre CiU i el PP per als pressupostos del 2012. La presidenta del PP ha dit que l'entesa "va més enllà d'uns compromisos pressupostaris" i inclou compromisos polítics "de present i de futur".

La cap de files del PP a Catalunya ha explicat que les dues formacions han pactat reduir un 25% les empreses públiques de Catalunya, una mesura que ha descrit com a necessària.

PP i CiU també han pactat incrementar els crèdits de l'Institut Català de Finances a les pimes i aprovar al llarg de 2012 una llei de transparència que obligui a informar de les despeses i ingressos de la Generalitat i de totes les entitats participades amb fons públics.

Altres acords inclouen fixar un límit de despesa no financera, en la línia de la llei de l'estabilitat pressupostària, incrementar els fons per a les administracions locals i la subvenció per a les víctimes catalanes del terrorisme.

Pel que fa a les taxes que han generat més controvèrsia entre les dues formacions, la turística, el cànon de l'aigua i l'euro per recepta; CiU i PP també s'han posat d'acord. Una de les enteses és que els malalts crònics amb dificultats econòmiques estaran exempts de pagar l'euro per recepta. Pel que fa a la taxa turística, que ja es va acordar ajornar fins al novembre, s'ha pactat que s'apliqui a partir de dues persones i 16 anys. Finalment, respecte al cànon de l'aigua, Sánchez-Camacho ha dit que es reduirà un 25% de com estava previst.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut