Barcelona

Dos articles sobre la fotografia i la propina centren la prova de català per als alumnes de 4t d'ESO

Més de 60.000 alumnes de 4t d'ESO comencen avui les proves de competències bàsiques. És la primera vegada que aquests exàmens, que ja es fan a 6è de Primària, s'apliquen a l'últim curs de l'Educació Secundària Obligatòria.

RedaccióActualitzat
Els més de 64.000 alumnes de quart d'ESO de Catalunya que entre avui i demà s'examinen amb una prova que ha de valorar les competències i coneixements bàsics en matemàtiques i llengües ja han començat les proves.

El primer examen, el de català, ha començat poc després d'un quart de 10 del matí després de posar als fulls d'examen els codis numèrics que garanteixen la confidencialitat en la correcció.

La prova de català inclou dos articles de comprensió lectura, un dels quals és un text de Josep Maria Espinàs amb el títol "La sempre discutida propina". L'altre article aborda com fer una bona fotografia. A més de demostrar les seves habilitats de comprensió lectora, els alumnes també han de fer una redacció sobre la propina.

A més de català, els alumnes s'examinaran avui també de matemàtiques i demà, de llengua castellana i anglès. Les famílies rebran el resultat dels seus fills amb indicacions concretes allà on els calgui millorar.

Ensenyament confia que aquesta avaluació confirmi les millores en competència lectora i matemàtiques que ja han detectat les proves diagnòstiques de tercer d'ESO.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut