El conseller Recoder, en una imatge d'arxiu al Parlament
El conseller Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

CiU tira endavant la llei òmnibus d'urbanisme amb el suport del PSC, PP i C's

La cinquena llei òmnibus de la legislatura, que reforma la Llei d'Urbanisme, ha tirat endavant al Parlament amb el suport del PSC, PP i Ciutadans i, lògicament, de CiU. Tot i que la resta de l'oposició hi ha votat en contra globalment, sí que n'han aprovat alguns punts. La federació nacionalista ha pogut exhibir d'aquesta manera l'ús de la geometria variable, després d'haver aprovat tant els pressupostos del 2012 com la reforma de TV3 i Catalunya Ràdio amb els populars. El govern manté que la reforma simplifica els tràmits administratius relacionats amb el sòl i, per tant, afavorirà l'activitat econòmica. ERC, ICV-EUiA i Ciutadans, però, hi veuen també una maniobra per facilitar la instal·lació a Catalunya del complex Eurovegas.

RedaccióActualitzat
La llei exhimeix determinats municipis de l'obligació de reservar sòl per a habitatge protegit, concentra tota la regulació ambiental en la legislació urbanística i estableix una pròrroga per a totes les llicències d'obres paralitzades per la crisi i agilita la requalificació del sòl, entre altres.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha defensat que calia reformar una llei que ja té més de 10 anys, sobretot perquè tingui en compte la diversitat de municipis que hi ha a Catalunya, un argument que el PSC ha fet servir per justificar el suport a la norma.

Tant ICV-EUiA com ERC i C's han assegurat que la llei facilita la implantació a Catalunya d'un complex a l'estil del de Las Vegas perquè permet passar per sobre de la voluntat dels municipis. "Menysprea el respecte per a l'autonomia municipal", ha assegurat l'ecosocialista Salvador Milà. Tot i aquest punt crític, C's ha aprovat la mesura perquè entén que posi fi a la "hiperregulació" del tripartit.
Anar al contingut