El nom de l'agència de qualificació Moody's.
Moody's entén que ara el debat català pot "desplaçar-se cap a una discussió" respecte a un traspàs de més competències fiscals.
Washington

Moody's rebaixa la qualificació del deute de Catalunya fins a un nivell del bo porqueria

L'agència de qualificació de riscos Moody's ha rebaixat la qualificació del deute de Catalunya fins a situar-lo a la Baa3, és a dir, a un nivell del bo porqueria. I li manté la perspectiva en revisió. L'agència nord-americana també ha degradat el deute de set comunitats autònomes més, entre les quals el País Basc, Andalusia, Madrid i Extremadura.

RedaccióActualitzat
Aquesta disminució en la qualificació del deute és conseqüència de la rebaixa que la mateixa agència va aplicar dimarts a l'estat espanyol.

Moody's també ha revisat a la baixa la perspectiva de 21 bancs espanyols com Caixabank i Banc Sabadell, i ha retallat la qualificació a llarg termini d'organismes com la SEPI o l'ADIF.

La revisió de la perspectiva dels bancs espanyols, a qui Moody's ha mantingut la nota, es produeix justament el dia que el Congrés dels Diputats aprovarà el decret llei de sanejament del sector financer que, entre d'altres, obliga les entitats financeres a fer una previsió de 50.000 milions d'euros davant possibles pèrdues en el mercat immobiliari.
Anar al contingut