Barcelona

Els treballadors de TMB planten la direcció en una reunió sense representants de la Generalitat

Les dues reunions convocades per aquest dijous entre la direcció de TMB i els treballadors del servei de metro i d'autobusos s'han suspès. Els empleats s'han queixat que cap representant de la Generalitat vagi a les trobades quan ja hi ha convocada una vaga per la setmana del 27 de febrer, coincidint amb el congrés de telefonia mòbil, el Mobile World Congress (MWC). L'Ajuntament de Barcelona diu que treballa perquè l'aturada es desconvoqui, mentre que el PSC critica que no s'està fent prou per evitar-la.

RedaccióActualitzat
Les negociacions entre la direcció i els treballadors de TMB no avancen i de moment es manté l'aturada contra les retallades al sector. Les dues reunions que s'havien de fer aquest dijous entre les parts, una a Santa Eulàlia i l'altra a Montjuïc, s'han desconvocat després que els treballadors exigissin la presència de representants de la Generalitat. Justifiquen la demanda en el fet que ja hi ha una vaga convocada i cal la mediació del govern català.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i president de TMB, Joaquim Forn, ha lamentat que els comitès d'empresa no hagin anat a la reunió a la qual els ha convocat l'empresa per negociar. De la seva banda, el president del comitè d'empresa del metro, Pere Ramon, justificava l'absència: "No hi acudim perquè no hi és present l'autoritat laboral i no ens fiem d'una direcció que ha enganyat reiteradament els treballadors". Ramon ha reiterat la demanda de xifres a la direcció, com ara els sous dels alts càrrecs.

La direcció, mentrestant, diu que no s'havia previst perquè les reunions s'havien convocat abans i que dilluns hi ha prevista una reunió on sí que hi haurà representants del Departament de Treball.

Esforços per evitar l'aturada

Mentre les negociacions entre l'empresa i els treballadors estan encallades, els que sí que mouen fitxa són l'Ajuntament de Barcelona, els organitzadors del MWC i els hotelers. Tots plegats intenten que es desconvoqui l'aturada, que creuen que perjudicarà la ciutat en una cita important per dinamitzar l'economia.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president de TMB i primer tinent d'alcalde de Barcelona, Joaquim Forn, ha assegurat que l'organització del congrés no es planteja deixar de fer-lo a la ciutat en un futur, i que només estan concentrats perquè tot vagi bé.

Crítiques de l'oposició

Amb l'aturada encara convocada, el líder de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, el socialista Jordi Martí, acusa l'alcalde, Xavier Trias, de no fer prou per evitar la vaga, prevista pels dies que van del 27 de febrer a l'1 de març.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut