Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Iñaki Urdangarin, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Palma

Urdangarin haurà d'entrar a peu als jutjats on ha de declar com a imputat per desviament de fons públics

El jutge degà del Partit Judicial de Palma ha assegurat que no farà "distincions" respecte al duc de Palma i, per tant, Iñaki Urdangarin haurà d'entrar caminant, i no en cotxe, al jutjat on ha de declarar com a imputat el proper 25 de febrer sobre el presumpte desviament de diners públics a través de l'Institut Nóos.

RedaccióActualitzat
El degà Francisco Martínez Espinosa ha explicat que tant ell com el jutge del cas, José Castro, consideren que Urdangarin ha de tenir el "mateix règim que qualsevol altre imputat". Així, el gendre del rei protagonitzarà la tan repetida imatge de baixar caminant els 30 metres que separen la porta d'entrada de l'edifici dels Jutjats de Palma a la del carrer, a Via Alemanya.

A més, el magistrat degà ha remarcat que no té cap intenció de modificar aquesta decisió. I és que considera que no hi ha elements de judici que li facin canviar el plantejament inicial.

A més, ha afegit que no ha rebut cap sol·licitud oficial de la casa reial "ni en un sentit, ni en un altre", més enllà de la reunió que dijous passat es va fer als jutjats de Via Alemanya, on membres de la seguretat de la casa reial van plantejar com a "suggeriment i no com a exigència" que Urdangarin entrés en vehicle fins a la porta dels Jutjats.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut