Grups d'estudiants intenten superar un cordó policial (Foto: EFE)
Grups d'estudiants intenten superar un cordó policial (Foto: EFE)
València

Una protesta dels estudiants valencians acaba amb 8 detinguts i enfrontaments amb la policia

Els estudiants valencians han sortit al carrer per protestar contra les retallades en educació. Els joves han tallat diverses vies principals i han col·lapsat el centre de València. Enmig d'un ampli desplegament, la policia ha detingut vuit persones durant les diverses mobilitzacions que s'han succeït al llarg del dia. Des de l'Institut Lluís Vives, els manifestants s'han desplaçat cap a la Delegació del Govern per continuar la marxa. Ha estat quan s'han fet càrregues policials i s'han viscut moment de tensió amb empentes i cops, al mig dels quals hi havia la diputada de Compromís Mònica Oltra.

RedaccióActualitzat
Les protestes s'han succeït al llarg de tota la jornada davant del Institut Lluís Vives. A mitja tarda, els participants han volgut traslladar-se cap a la Delegació del govern, fet que ha obligat la policia a intervenir. La marxa ha quedat tallada a l'altura dels carrers Hernán Cortés i Roger de Llúria. S'han desplegat desenes d'agents, que han acordonat el carrer i han bloquejat els estudiants. La intervenció policial ha provocat la indignació de la resta de manifestants i ha generat alguns moments de tensió. Durant gairebé una hora, els joves han esperat enfront dels agents i els han retret la seva actuació davant de menors d'edat.

Les mobilitzacions han començat ja al matí. La policia ha detingut sis joves, un d'ells menor, per una mobilització convocada a l'Institut Lluís Vives de València per la detenció el dia anterior d'un estudiant de centre per les retallades. A aquesta protesta, s'hi ha sumat la manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants. Tots han volgut enfilar cap a la delegació del govern, fet que la policia ha intentat evitar. 
Anar al contingut