Imatge d'un ordinador (Foto: Reuters)
La iniciativa és part de l'assignatura de Tecnologia (Foto: Reuters)

DNS Changer és un virus que podria deixar sense internet els usuaris infectats

L'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO) ha alertat d'un virus que modifica la configuració DNS en els ordinadors que, si estan infectats, deixarien de poder navegar quan les autoritats apaguin els servidors fraudulents que ja han detectat.

RedaccióActualitzat
INTECO ha informat que diversos organismes de seguretat a internet en l'àmbit internacional han advertit que aquest troià, anomenat "DNS Changer", ha afectat ja nombrosos ordinadors a tot el món i és "difícil d'eradicar".

L'FBI va desmantellar el novembre passat una organització criminal que havia aconseguit segrestar diversos milions d'ordinadors a tot el món gràcies al troià DNS Changer. Al març els seus servidors seran definitivament eliminats, i aleshores els ordinadors infectats no podran accedir a internet.

Un dels inconvenients associats a aquesta desactivació és que tot i l'eliminació del troià a través d'un antivirus, els canvis provocats en la connexió a internet romanen i cal fer una reconfiguració.

INTECO subratlla que els equips infectats poden estar navegant per internet amb "normalitat aparent", ja que els DNS fraudulents, tot i que han estat detectats per les autoritats competents, encara s'investiguen i se seguiran resolent noms de domini de manera controlada fins al 8 de març.

Amb l'objectiu d'evitar-ho, diferents organismes de seguretat, entre ells INTECO, presten suport per desinfectar els ordinadors afectats durant aquest mes.
Per comprovar si un ordinador està infectat, INTECO recomana consultar la pàgina www.dnschanger.eu.

A més, l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) d'INTECO ha posat a disposició dels usuaris els passos que cal seguir per desinfectar l'equip.
Anar al contingut