Barcelona

La Delegació del Govern exigeix responsabilitats per "l'acte d'ultratge a la bandera espanyola" a Sant Pol de Mar

El govern espanyol portarà a la justícia l'acte independentista a Sant Pol de Mar en què es va retirar la bandera espanyola de la façana de l'ajuntament i en el seu lloc es va hissar una estelada. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, assegura que és un ultratge a la bandera i ha acusat els organitzadors, l'Assemblea Nacional Catalana, de penjar una bandera il·legal i inconstitucional.

RedaccióActualitzat
La Delegació del Govern a Catalunya assegura que, a més de "l'acte d'ultratge a la bandera espanyola", aquest dissabte al matí s'ha penjat a la façana de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar una bandera il·legal i inconstitucional.

Llanos de Luna ha donat instruccions a l'Advocacia de l'Estat per iniciar les accions legals que calgui per exigir responsabilitats de tota mena tant als impulsors d'aquesta acció, com als que han consentit els fets.

Així mateix, la delegació del govern a Catalunya subratlla que l'ajuntament insisteix a incomplir la llei de banderes malgrat una sentència judicial en ferm que obliga el consistori a fer onejar la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament.

L'acció de retirar una bandera espanyola del balcó de l'ajuntament, que ha impulsat l'Assemblea Nacional Catalana, ha aplegat unes 350 persones que rebutgen la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga el consistori a complir la llei de banderes espanyola.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut