Sevilla

Rajoy, reelegit per més del 97% dels vots, demana als seus honradesa i més feina

El president del govern i del PP, Mariano Rajoy, ha dit dissabte que en el seu partit no s'admetran "negligències ni malbarataments" en el maneig dels recursos públics i ha exigit als seus companys l'esforç més gran i el rigor necessari per evitar conductes inapropiades. Durant el discurs per presentar la seva candidatura a la presidència del Partit Popular en el congrés de Sevilla, Rajoy ha demanat a tota la seva formació que sigui "un model de conducta política i moral", i no només que ho sigui, sinó també que ho sembli. Així, el PP ha tancat files al voltant del seu líder i Rajoy ha estat reelegit president del partit amb més del 97% dels vots de compromissaris del dissetè Congrés del PP

RedaccióActualitzat
Rajoy ha mantingut Arenas i González Pons en dues de les vicesecretaries i només ha substituït l'ara ministra de Sanitat, Ana Mato, en la vicesecretaria d'organització i electoral. El PP català tindrà a l'executiva el ministre Jorge Fernández Díaz, Jorge Moragas, la diputada del Congrés Dolors Montserrat, a més d'Alícia Sánchez-Camacho. En surt l'eurodiputat Aleix Vidal-Quadras. A la Junta Directiva també hi haurà Alberto Fernández Díaz. Rajoy ha estat reelegit amb una unanimitat aclaparadora i ha recordat al plenari la importància d'un partit estable i unit.

"No acceptarem que la taca d'una excepció contamini la bona fama de tots, els espanyols ens han donat la confiança, i no vull que ningú la traeixi", ha assegurat Rajoy. Pel líder del PP, durant els últims anys "el més important", fins i tot amb les sigles instal·lades al govern del país i a la majoria de les comunitats i dels ajuntaments, "és que el partit no pari de treballar" i en cap instant perdi la sintonia amb els ciutadans i amb la gent. Si per aquestes qualitats s'ha aconseguit "un èxit electoral" sense precedents, tant en les passades autonòmiques i locals com en les generals, és perquè el PP com a partit ha fet d'aquests dos eixos les bases de la seva actuació, ha recordat.

Rajoy ha opinat que podria ser "un miracle" que, amb tants càrrecs a l'executiu central i en els governs autonòmics i als ajuntaments, el dia a dia de la formació "no es ressentís". Per això la necessitat de treball i dedicació, ha de ser ara més urgent si és possible. Rajoy ha dit que "no poden faltar mans per atendre l'organització, per endreçar casa nostra".

Segons la seva opinió, al PP poden entrar els que sentin simpatia pels seus valors, però també els que en un altre temps en van estar distanciats, i de fet Rajoy ha remarcat que a ell no li agraden "els dogmatismes" ni les "precipitacions" o l'ansietat. Aquesta última, segons el líder popular, "és molt mala consellera per al governant i per abordar amb eficàcia els problemes". "La saviesa sempre és humil, i la niciesa, per contra, és arrogant, nosaltres preferim la humilitat", ha continuat.

La unitat entesa com concordança en els objectius i en els valors és el principal element de l'estratègia del Partit Popular, en paraules del seu president. Rajoy ha ofert alguns trets de la seva personalitat, fins i tot de la seva semblança professional i política, i així ha retret als que el titllen de gandul o els que l'acusen de pensar massa les decisions. A més, s'ha vantat d'haver preservat la seva independència i de prendre les decisions només en funció dels interessos dels ciutadans, dels seus problemes i de les seves necessitats, sense pressions d'altres -en referència a la premsa.

Rajoy no ha evitat al·lusions al que ha reconegut que és un aprenentatge de com treballa un president del govern, una comesa per a la qual s'ha declarat "preparat" àmpliament a causa de la seva dilatada trajectòria. Finalment, el president del govern ha proclamat que una àmplia majoria d'espanyols ha votat el PP perquè creu que "ha arribat l'hora de les respostes". I això, ha emfasitzat, "és al que es disposa" el seu equip.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut