Barcelona

Òmnium proposa al PP que retorni les subvencions a la Generalitat per destinar-les a la sanitat

Òmnium Cultural ha respost a la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que s'ha mostrat partidària de deixar de subvencionar l'entitat i que aquests diners es destinin a la sanitat catalana. Òmnium Cultural "proposa als populars que lliurin a la Generalitat un xec amb l'import de les subvencions públiques que reben per tal d'ajudar a garantir la sanitat pública a Catalunya".

RedaccióActualitzat
En un comunicat, Òmnium Cultural assegura que el PP cobra cada any uns 9,2 milions d'euros en l'àmbit estatal. A aquests diners, s'hi han de sumar diners procedents de fundacions o entitats adscrites al partit. En el cas del PP català, s'hi han d'afegir dos milions d'euros en concepte de grup parlamentari.

Davant de la proposta de Sánchez-Camacho, la president d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha demanat al PP que "prediqui amb l'exemple i doni al govern català la part proporcional de l'ajuda pública estatal que li correspon al Partit Popular de Catalunya". Casals ha remarcat que les subvencions que dóna el govern espanyol a entitats com l'Institut Cervantes, la Federació Espanyola de Futbol o inclús la Fundación Francisco Franco -"de dubtós caire democràtic"- són molt més elevades. Això demostra, segons Muriel Casals, la "doble vara de mesurar que utilitza el PP per atacar les entitats que defensen la llengua i la cultura catalana".

Òmnium Cultural explica en el comunicat que un 67% del total del seu pressupost prové de finançament privat procedent de les quotes dels seus 27.000 socis i les aportacions d'entitats i empreses. L'entitat exigeix al PP transparència i que faci públic quin percentatge representen les quotes dels militants i les ajudes públiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut