Barcelona

Rigau admet dificultats de tresoreria en 30 instituts i anuncia que els pagarà el 29 de febrer

El Departament d'Ensenyament admet que hi ha tres instituts en situació financera crítica perquè no poden pagar les factures de calefacció, llum o neteja, i una trentena en total que tenen dificultats de tresoreria. La consellera Irene Rigau ha sortit d'aquesta manera al pas de la Junta de Directors de Secundària, que ha xifrat en 36 els instituts amb problemes greus. Rigau ha anunciat que el 29 d'aquest mes farà efectiu el primer pagament del 2012 per a despeses corrents.

RedaccióActualitzat
La Junta de Directors de Secundària ha denunciat en un carta que almenys 36 IES ja no poden assumir despeses corrents, com ara la neteja, la llum o la calefacció. La carta s'ha difós després de sondejar 200 centres educatius per comprovar-ne la situació econòmica. El resultat és que 99 d'aquests instituts avisen que no podran passar un altre curs amb la mateixa assignació, 55 van justos i només tres no tenen dificultats econòmiques destacables.

El Departament d'Ensenyament ha desmentit aquestes xifres i, de fet, ha assegurat que només tres centres estan en una situació financera greu, encara que ha admès que n'hi ha una trentena amb tensions de tresoreria.

Per pal·liar la situació, la consellera Irene Rigau ha anunciat que els pagaments als centres passaran de ser trimestrals a mensuals i que es revisarà trimestralment l'estat de comptes dels instituts. "Veient-ne els romanents i la disponibilitat de diners, podrem prendre mesures i garantir-ne el bon funcionament", ha argumentat Rigau. 

La consellera també ha negat que la retallada pressupostària als instituts fos del 40% l'any passat i fregui el 50% aquest. Segons ella, aquest 2012, es manté la mateixa partida que el 2011, que era un 10% inferior a la del 2010.
Anar al contingut