Barcelona

Els treballadors del metro accepten la proposta de TMB i no faran vaga durant el congrés dels mòbils

Metro en funcionament i autobusos en vaga. Els treballadors del metro han decidit per una àmplia majoria no anar a la vaga coincidint amb el congrés de telefonia mòbil. Els operaris han aprovat en referèndum acceptar les condicions que els proposa Transports Metropolitants de Barcelona i aturar les mobilitzacions. Un 75% dels treballadors han votat a favor de la proposta i un 24% en contra. Els treballadors d'autobusos sí que faran vaga a partir de dilluns. La Generalitat ha establert uns serveis mínims de la meitat d'autobusos en hora punta.

RedaccióActualitzat
Dels 2.324 treballadors que té el servei de metro de Barcelona, un 74,66% -1.735 persones- han votat a favor d'aturar les mobilitzacions i acceptar l'última proposta de la direcció de TMB. Un 24,7% -574 vots- s'ha mostrat a favor de la vaga. Hi ha hagut 13 vots en blanc i dos de nuls.

La proposta ha estat acceptada per una àmplia majoria i amb una participació important. El 68% dels 3.300 treballadors del metro ha anat a votar en la doble jornada de referèndum que va arrencar divendres a les deu del matí i s'ha tancat de dissabte al migdia.

Un any de feina assegurada

L'última proposta de l'empresa inclou el manteniment de llocs de treball fins l'any que ve, l'abonament d'endarreriments en terminis fins al 2014 i la congelació salarial des d'aquest mateix any.

La direcció de TMB va assegurar en un comunicat que no podia fer més concessions a les demandes dels sindicats. La companyia va avisar que, si finalment es feia la vaga, l'oferta quedaria sense efecte.

No hi ha acord en els autobusos

La decisió dels treballadors del metro contrasta amb la dels seus companys dels autobusos, que van decidir en assemblea anar a la vaga del 27 a l'1 de març, coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbils. La reunió entre Transports Metropolitans de Barcelona i el comitè d'empresa es va acabar sense acord.

Ara com ara, el personal d'autobusos no accepta l'última proposta de TMB. L'empresa diu que és la definitiva, però hi ha una mica de marge per dir-hi l'última paraula fins a última hora de diumenge, la vigília del primer dia de vaga. Els sindicats subratllen que la proposta de TMB continua sense complir el conveni.

Serveis mínims del 50%

Els serveis mínims decretats per la Generalitat per als autobusos estableixen un trànsit del 50% a les hores punta del matí i de la tarda, de dos quarts de 7 a dos quarts de 10 del matí, i de 5 a 8 de la tarda. La resta de dia el servei funcionarà al 20%.

Durant els dies de vaga, de dilluns a dijous, hi haurà un servei mínim d'un bus de barri per cadascuna de les línies durant tot el dia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut